Descoperiți elmex®, marca nr. 1 recomandată de profesioniștii în îngrijire orală din Germania

*Sondaj telefonic reprezentativ privind recomandările de pastă de dinți, organizat de Ipsos pe un eșantion de 300 de stomatologi, în ian-feb 2018.

Lansată în luna iulie în România, marca elmex® oferă pacienților o gamă de soluții pentru îngrijirea orală specializată în prevenirea cariei dentare și în calmarea hipersensibilității dentinare.

*Sondaj telefonic reprezentativ privind recomandările de pastă de dinți, organizat de Ipsos pe un eșantion de 300 de stomatologi, în ian-feb 2018.

Dezvoltată și lansată inițial pe piața din Elveția în 1963, marca elmex® oferă pacienților beneficii pentru sănătatea orală, demonstrate prin studii clinice publicate în reviste științifice și în cadrul unor manifestări profesionale de prestigiu. De peste 50 de ani, profesioniștii în sănătate orală din Europa au încredere în elmex®, fiind marca nr. 1 recomandată de medicii stomatologi din Germania*.

Pastele de dinți elmex® dețin formule unice având o eficacitate dovedită clinic în numeroase studii științifice:

  • tehnologia Pro-Argin pentru calmarea sensibilității dentare sigilează și obturează tubulii dentinari deschiși, oferind calmare imediată** și de durata a durerii de hipersensibilitate1,2
  • tehnologia cu Agent de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri pentru prevenirea cariei dentare combină fluorul cu arginina, pentru a crește remineralizarea în scopul prevenirii superioare a cariilor în comparație cu pastele de dinți ce conțin doar fluor.

Calmare imediată și de durată a durerii dinților sensibili

Dinții sensibili sau hipersensibilitatea dentinară constituie o afecțiune comună, care apare atunci când este expusă dentina, ca urmare a retracției gingivale sau a eroziunii smalțului datorate periajului intempestiv sau a consumului de alimente și băuturi acide.

Când dentina este expusă, sunt deschise mii de canalicule microscopice (tubulii dentinari). Ca rezultat, stimulii precum rece, cald, jet de aer ajung la fibrele nervului, cauzând o durere ascuțită și disconfort.

Pasta de dinți elmex® SENSITIVE PROFESSIONAL conține tehnologia unică Pro-Argin, care obturează și sigilează tubulii dentinari și oferă calmare dovedită clinic a durerii dinților sensibili:

  • În contact cu saliva, se formează un strat bogat în calciu, care obturează instant tubulii dentinari deschiși
  • Stratul ramâne intact în timp, chiar după expunerea la acizi, asigurând calmarea de durată a durerii din sensibilitatea dentară2,3
Calmarea semnificativă a durerii din sensibilitatea dentară instant1 în comparație cu starea initială
(semnificativ statistic, p<0,001)
Calmarea semnificativă de lungă durată2 a durerii din sensibilitatea dentară după 2, 4 și 8 saptamâni de utilizare în comparație cu starea inițială (semnificativ statistic, p<0,001)

Pasta de dinți elmex® SENSITIVE PROFESSIONAL realizează obturarea superioară a tubulilor dentinari în comparație cu tehnologii concurente4 (studiu in vitro, imagini reale de microscopie confocală după 5 aplicări, p<0,05%).

Studiu in vitro, imagini reale de microscopie confocală după 5 aplicări (p<0,05%).

Mai mult chiar, 93% dintre pacienți confirmă calmarea durerii din sensibilitatea dentară5 și apreciază recomandarea medicului stomatolog, conform unui studiu IPSOS cu privire la utilizarea produsului elmex® SENSITIVE PROFESSIONAL.

Protecție superioară împotriva cariior dentare, dovedită clinic

Zaharurile se găsesc în aproape toate alimentele și băuturile – nu doar în fast food sau băuturi cu zahăr, ci și în cele sănătoase ca fructele și legumele. Consumând alimente de câteva ori pe zi, dinț­ii sunt supuși atacurilor acide pe tot parcursul zilei. Pierderea calciului duce la demineralizarea smalțului și la formarea leziunii de carie incipientă, primul stadiu al cariei dentare. Netratată, această leziune incipientă continuă să se dezvolte, ducând la apariția cavității.

Acționați împotriva cariei înainte ca aceasta să se formeze!

Pasta de dinți elmex® KARIESSCHUTZ PROFESSIONAL (trad. elmex® Profesional Anticarie) oferă protecție foarte eficace împotriva cariilor cu Agentul de Neutralizare a Acizilor din Zaharuri:

    1. Neutralizează acizii proveniți din zaharuri în placă, înainte ca aceștia să producă leziuni smalțului6,7

2. Prin combinația cu fluor și calciu, dinții sunt remineralizați de 4 ori mai eficace8 (în comparație cu o pastă de dinți cu 1450 ppm monofluorfosfat de sodiu)
3. Apar cu până la 20% mai puține leziuni carioase noi9 (rezultate din studiul clinic de 2 ani în compara­ție cu o pastă de din­ți cu 1450 ppm monofuorfosfat de sodiu).
4. Se observă reversia de aproximatix 2 ori mai mare a leziunilor de carie incipientă10 (rezultate din studiul cu durata de 6 luni ce a utilizat fluorescența cantitativă indusă de lumină – QLF – care măsoară stoparea și reversia leziunilor de carie incipiente, în compara­ție cu o pastă de din­ți cu 1450 ppm monofuorfosfat de sodiu).

 

 

Prin prezența mărcii elmex® și pe piața din România, aveți ocazia, împreună cu pacienții dumneavoastră, să experimentați o nouă gamă de produse de îngrijire orală de standard înalt. Marca elmex®este disponibilă exclusiv în  farmaciile selectate.


*Sondaj telefonic reprezentativ privind recomandările de pastă de dinți, organizat de Ipsos pe un eșantion de 300 de stomatologi, în ian-feb 2018.
**Pentru calmare imediată, aplicați direct cu degetul pe dintele sensibil și masați ușor timp de 1 minut;
1Nathoo S, et al. J Clin Dent. 2009;20 (Spec Iss):123 –130
2Docimo R, et al. J Clin Dent. 2009;20 (Spec Iss): 17– 22.
3Raportul Deon Hines-0003, 2016;
4Hines D, et al. Poster #0742, March 2018 AADR. Colgate-Palmolive Company 2018.
5Studiu Ipsos cu privire la experiența pacienților la utilizarea produsului elmex® cu tehnologia Pro-Argin, rezultate după 2 săptămâni de utilizare, cu 325 de participanți (2017), efectuat in Polonia.
6Wolff M, Corby P, Klaczany G, et al. J Clin Dent. 2013; 24 (Spec Iss A):A45-A54.
7Santarpia P, Lavender S, Gittins E, et al. în Am J Dent. 2014; 27(2):100-5 · April 2014
8Cantore R, Petrou I, Lavender S, et al. J Clin Dent. 2013;24 (Spec Iss A): A32-A44.
9Li et al. J Clin Dent. 2015;26:7–12
10Yin W, et al. J Dent 2013; 41S: 22 – 28.Dear Reader,
You will need to login if you want to read the comments made by dental professional readers, or to make comments on the articles yourself.

Please enter your e-mail and password:

Please enable JavaScript in order to continue. You can find instruction for your browser here.
The login form content on this page need Functional Cookies, to which you have not consented.
If You wish to view those content please open Cookie Consent Tool, update Your preferences and reload this page.

Not signed up yet? Click here

Many thanks,
The #ColgateDialogue team