Durerea dentară: perspectiva neurologică și cea stomatologică

Webinars

On demand
Session

Durerea dentară: perspectiva neurologică și cea stomatologică

ro_RO Asist. Univ. Dr. Mariana Cărămidă, Dr. Ovidiu Tudor

🗓19 mai 2020, 20:00:00 GMT+03:00 📍Romania

Webinarul va fi deschis de medicul neurolog Dr. Ovidiu Tudor, care va vorbi despre durere ca experiență senzorială, urmând ca discuția să continue despre durerea în sfera orală, cu Asist. Univ. Dr. Mariana Cărămidă de la disciplina de Sănătate Orală și Stomatologie Comunitară și medic parodontolog.

Durerea este o experiență senzorială și emoțională dezagreabilă, reprezentând cel mai frecvent simptom care îl trimite pe individ la medic. Până la momentul actual se cunosc peste 300 de tipuri de dureri la nivelul capului, însă câteva dintre ele au impact major asupra calității vieții individului, dar și implicații majore din punct de vedere socio-economic. Deși creierul nu are receptori pentru durere, această senzație neplăcută este resimțită datorită lui. Înțelegerea căilor de conducere a durerii, diferențele dintre aceste căi și modul în care creierul modulează și integrează durerea, dar și maniera în care el răspunde ca urmare a informației primite de la receptorii periferici, constituie bazele înțelegerii etiologiei și diagnosticării corecte și rapide a tipurilor de durere.

În ciuda faptului că majoritatea oamenilor cunosc faptul că cel mai bine pentru sănătatea orală este să meargă periodic la medicul dentist pentru controale preventive, în realitate pacienții se adresează cabinetelor stomatologice predominant doar când au o problemă supărătoare, iar durerea dentară este cel mai des întâlnit motiv. În cele mai multe cazuri durerea este asociată cariei dentare, simple sau complicate, afecțiune ușor de diagnosticat și care odată tratată duce la dispariția durerii. Dar foarte supărătoare este și durerea reprezentată de hipersensibilitatea dentinară al cărei diagnostic este pus prin excluderea altor patologii, a cărei intensitate mare și de lungă durata conduce la reducerea calității vieții și la împiedicarea pacienților de a efectua activități banale în alte condiții. Gestionarea hipersensibilității reprezintă o provocare atât pentru pacienți și cât și pentru medicii stomatologi pentru că efectul de desensibilizare are o durată variabilă de la un caz la altul, depinzând în mod special de soluțiile aplicate.

Abordarea corectă și inițierea măsurilor terapeutice adecvate fiecărui tip de durere pun bazele managementului medical corect, adăugând calitate vieții din punct de vedere individual dar și eficiență socio-economică prin reintegrarea individului.

Puteți afla mai multe umărind webinarul live “Aspecte ale durerii dentare: perspectiva neurologică și cea stomatologică” din data de 19 mai 2020, începând cu ora 20:00

Participanții care vor rămâne online timp de 60 de minute vor primi, prin curier, o cutie cu 25 de mostre de pastă de dinți elmex® Sensitive Professional de 20 de ml.

Premiile vor fi expediate doar către participanții care au completat corect și complet datele personale pe site-ul www.colgatetalks.com la secțiunea Update Account – numele cabinetului/facultății, adresa poștală unde doresc să fie livrate mostrele și numărul de telefon mobil, necesare livrării prin curier a coletelor.

Mostrele se vor trimite în ordinea înscrierii și participării la Webinarul LIVE.

În curând începe video

Veți putea găsi înregistrarea pe această pagină în 72 de ore după webinar