Φθόριο: Αποκωδικοποιώντας τον ρόλο του στη στοματική υγεία.

Webinars

On demand
Session

Φθόριο: Αποκωδικοποιώντας τον ρόλο του στη στοματική υγεία.

el Χρήστος Ραχιώτης

🗓27 Σεπτεμβρίου 2023 - 3:00:00 μ.μ. EEST 📍Greece

Το φθόριο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για τη στοματική υγεία και την πρόληψη της τερηδόνας. Η κλινική χρήση του φθορίου έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην πρόληψη της τερηδόνας και την ενίσχυση της οδοντικής ακεραιότητας.

Ένας από τους βασικούς τρόπους χρήσης του φθορίου είναι μέσω της εφαρμογής φθοριούχων οδοντόπαστων, οι οποίες περιέχουν ικανές συγκεντρώσεις φθόριού. Αυτές οι πάστες ενισχύουν την επιφάνεια των δοντιών και δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ που αντιμετωπίζει την τερηδόνα.

Ειδικά σε παιδιά, το φθόριο παίζει έναν ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση υγιών δοντιών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Η ενίσχυση της αδαμαντίνης στα πρώτα χρόνια της ζωής τους προσφέρει μια μακροπρόθεσμη προστασία.

Ωστόσο, παρά τα πολλά οφέλη του φθορίου, έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί ανησυχίες για την κατανάλωσή του. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει μια πάθηση γνωστή ως φθορίαση.

Συνοψίζοντας, η κλινική χρήση του φθορίου έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική για την πρόληψη της τερηδόνας και την προστασία της στοματικής υγείας. Μέσω της εφαρμογής φθοριούχων προϊόντων και της επαγγελματικής χρήσης του φθορίου, μπορούμε να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή και δυνατά για μια ολόκληρη ζωή. Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) θα αποκωδικοποιηθούν όλα τα μυστικά για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του φθορίου.