Υπενασβεστίωση δοντιών – Πρόβλημα για την οικογένεια και τον οδοντίατρο: Διάγνωση και Αντιμετώπιση

Webinars

On demand
Session

Υπενασβεστίωση δοντιών – Πρόβλημα για την οικογένεια και τον οδοντίατρο: Διάγνωση και Αντιμετώπιση

el Σωτηρία Γκιζάνη - Sotiria Gizani

🗓11 Ιουνίου 2021 - 3:00:00 μ.μ. EEST 📍Greece

Υπενασβεστίωση δοντιών είναι μια συχνή αναπτυξιακή διαταραχή της αδαμαντίνης η οποία επιδρά στη θεραπευτική αντιμετώπιση καθώς και συσχετίζεται με οδοντική υπερευαισθησία και οδοντιατρικό φόβο. Πρώιμη διάγνωση και σχεδιασμός αντιμετώπισης αυτής της οδοντικής διαταραχής συμβάλλουν σημαντικά στην βελτίωση του θεραπευτικού αποτελέσματος και της ποιότητας ζωής του ασθενή και της οικογένειάς του. Στοιχεία και προβληματισμοί σχετικά με την διάγνωση αυτής της διαταραχής και μεθόδους αντιμετώπισης θα συζητηθούν, σύμφωνα με την τεκμηρίωση στην υπάρχουσα βιβλιογραφία.


Αν. Καθ. Σωτηρία Γκιζάνη

Η Σωτηρία Γκιζάνη απέκτησε το πτυχίο της Οδοντιατρικής από το ΑΠΘ και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου KU Leuven (Βέλγιο), συμπεριλαμβανομένων των “Master in Dental Sciences” και του διδακτορικού της (PhD). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, εργάζεται στο Τμήμα Παιδοδοντιατρικής του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, αρχικά ως Λέκτορας και στη συνέχεια ως Επίκουρη Καθηγήτρια. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Παιδοδοντιατρικής και υπεύθυνη του αντίστοιχου Μεταπτυχιακού Προγράμματος, το οποίο είναι ένα από τα επτά πιστοποιημένα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ευρώπη. To 2018 εξελέγη Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντιατρικής (EAPD) με εξαετή θητεία. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχει λάβει διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε κλινικές μελέτες σχετικά με την πρόληψη και τη διαχείριση της τερηδόνας σε παιδιά, την οδοντιατρική θεραπεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και την επικοινωνία και διαχείριση συμπεριφοράς του οδοντιατρικού ασθενή.



Για να συμμετάσχετε στο webinar μέσω κινητού, κατεβάστε την εφαρμογή Zoom  στο app store ή στο playstore πριν συνδεθείτε.


1. Για να εγκαταστήσετε τη δωρεάν εφαρμογή ZOOM, επιλέξτε το κατάστημα εφαρμογών σας και κατεβάστε την εφαρμογή.
2. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση – δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό με ZOOM ή συνδεθείτε στον υπάρχοντα
3. Την ημέρα του διαδικτυακού σεμιναρίου – εάν συμμετέχετε μέσω κινητού, θα μεταφερθείτε στην εφαρμογή ZOOM για να συνδεθείτε στο διαδικτυακό σεμινάριο

Video is coming soon

Webinar recording will be uploaded in this page within 72 hours after Webinar is concluded.