Recommend a cutting-edge technology that works for your patients.

Webinars

On demand
Session

Recommend a cutting-edge technology that works for your patients.

bg_BGmk_MK Ass. Dr. Nadya Bibova

🗓13 юни 2019, 14:00:00 Гриинуич+0300 📍Bulgaria

LIVE EVENT on June 13th

01:00 pm – (Skopje Time Zone)

02:00 pm – (Sofia Time Zone)  

Скъпи колеги,

Каним ви да се присъедините към уебинар с водещ д-р Надя Бибова – асистент в Катедрата по оперативно зъболечение и ендодонтия на Факултета по дентална медицина към МУ–Пловдив.

Уебинарът, озаглавен “Как да предоставите на пациентите си  съвършени технологии, които действат?”, ще се фокусира върху значението на профилактиката и новите технологии, които можете да препоръчате на вашите пациенти.

Всеки пациент желае да поддържа добро орално здраве, да полага необходимите грижи всеки ден и е готов да инвестира дългосрочно в своето здраве, надявайки се по този начин да предотврати появата на проблеми в бъдеще. Темата на лекцията са различните начини, по които можете да представите на вашите пациенти редица иновативни технологии в сферата на превенцията и лечението на някои от най-често срещаните дентални заболявания и проблеми, каквито са кариесът и свръхчувствителността на зъбите. Лекторът ще представи технология – швейцарско наследство в областта на профилактиката и контрола на оралното здраве.

———————————————————————————————————————-

Драги колеги,

ве покануваме да ни се придружите на вебинарот (online предавањето) кое ќе го одржи Асс. Др. Надја Бибова од Катедрата за ендодонција и оперативна стоматологија при Факултетот за дентална медицина во Пловдив, и еден од одличните експерти во стоматологијата генерално.

Темата на вебинарот “Како да им овозможите на вашите пациенти врвна технологија која делува?”, ќе ви даде упати за важноста на превенцијата и што можете да им препорачате на вашите пациенти со врвна технологија.

Секој пациент сака да го зачува и контролира своето орално здравје секојдневно, а со вложување и учество во долгорочниот план на сопственото орално здравје може да ја спречи појавата на идни проблеми. Тема на предавањето е препорака како да им овозможите на своите пациенти врвна технологија која делува во превенцијата но и третманот на најчестите болести и проблеми на забите, како што се кариесот и чувствителноста. Врвните технологии се всушност швајцарско наследство во превентивата и контролата на оралното здравје.

Video is coming soon

Webinar recording will be uploaded in this page within 72 hours after Webinar is concluded.