How to improve the quality of life of your patients that suffer from dentine hypersensitivity

Webinars

On demand
Session

How to improve the quality of life of your patients that suffer from dentine hypersensitivity

bg_BGmk_MK Ass. Prof. Dr. Natalia Gateva

🗓24 ноември 2017, 16:00:00 Гриинуич+0200 📍Bulgaria and Macedonia

LIVE EVENT on November 24 –

4:00 pm – (Bulgaria Time zone)

3:00 pm – (Macedonia Time zone)

Драги Колеги,

Colgate ви кани да се присъедините към нас на уебинара, който ще се проведе от доцент д-р Наталия Гатева от Катедрата по детска и превантивна дентална медицина на Факултета по Дентална Медицина – гр. София, един от водещите експерти в областта на превантивната и детска дентална медицина, както и денталната медицина като цяло.
Темата на уебинара “Как да подобрите качеството на живот на вашите пациенти, които страдат от дентинова свръхчувствителност”, ще разгледа въпроса за свръхчувствителността на дентина (DHS) в ежедневния живот на пациента.
Дентиновата свръхчувствителност в днешно време е все по-често срещан проблем, с който специалистите по дентална медицина се сблъскват в ежедневната си работа и сериозно нарушава качеството на живот на пациентите.
DHS възпрепятства ежедневните обичайни дейности, като например прием на студена храна и напитки, безболезнените посещения при лекаря по дентална медицина, говор, смях. Над половината от населението на света страда от дентинова свръхчувствителност, предимно по-млади жени. За съжаление DHS все още не е достатъчно добре позната, както на пациентите, така и на лекарите по дентална медицина и бихме искали да обърнем внимание на значението на тази тема чрез този уебинар.

_________________________________________________________________________________

Драги колеги,

Colgate ве поканува да ни се придружите на вебинарот (online предавањето) кое ќе го одржи Доц.Др. Наталија Гатева од Катедрата детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот Факултет во Софија, и еден од водечките експерти во таа област како и стоматологијата воопшто.
Темата на вебинарот “Како да го подобрите квалитетот на живот на вашите пациенти кои страдаат од дентинска хиперсензитивност” ќе го опфати проблемот на дентинската пречувствителност (DHS) во секојдневниот живот на пациентите.
Дентинската хиперсензитивност денес е се почест проблем со кој стоматолозите се соочуваат во нивната секојдневна работа и во голема мера го нарушуваат квалитетот на животот на пациентите. DHS ги попречува секојдневните нормални активности како што се земање ладни оброци и пијалоци, безболни посети на стоматолог, говор, смеење. Повеќе од половина од светското население страда од дентинска хиперсензитивност, претежно помлади жени. За жал, DHS сеуште не е доволно препознаен од страна на пациентите и стоматолозите, и затоа би сакале да го привлечеме Вашето внимание на важноста на оваа тема преку овој вебинар.
_______________________________________________________________________________