Przedmiotem webinaru będzie omówienie problematyki erozji kwasowej szkliwa oraz nadwrażliwości zębiny jako konsekwencji diety człowieka w XXI wieku w świetle teorii ewolucji.
Wpływ współczesnej diety na stan zębów a ewolucyjne mechanizmy przystosowawcze.
dr n. med. Anna Lehmann
Punkty edukacyjne: 1
Czas trwania: 1h
Po zakończeniu tego webinaru:
dla Uczestników webinaru przygotowany został pakiet bezpłatnych materiałów dla pacjenta, czyli zestaw próbek past elmex® Sensitive Professional 20 ml (50 sztuk)
Opis wydarzenia
Prowadzący
dr n. med. Anna Lehmann
Dr n. med. Anna Lehmann ukończyła w 2006 r. studia dentystyczne na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Od 2009 r. zajmuje się pracą kliniczną oraz naukowo – dydaktyczną w Klinice Stomatologii Zachowawczej i Endodoncji Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.
W 2016 r. uzyskała tytuł specjalisty w dziedzinie stomatologii zachowawczej z endodoncją oraz stopień doktora nauk medycznych za rozprawę na temat powiązania stanu jamy ustnej z otyłością. Praca naukowa dr Anny Lehmann oscyluje wokół szeroko rozumianej profilaktyki, odbudowy zębów za pomocą materiału kompozytowego oraz jakości kształcenia przeddyplomowego lekarzy dentystów. Praca dydaktyczna to przede wszystkim zajęcia ze studentami stomatologii 4 i 5 roku oraz tutoring w przygotowywaniu studentów do konkursów krajowych i międzynarodowych. Dr n. med. Anna Lehmann prowadzi również własną praktykę stomatologiczną.


